Letter 2.0.

Diskuse o všem, co se týká Rangers. Zápasy, hráči, statistiky, spekulace o přestupech...

Moderátor: DarkHelm

Jakému řešení byste dali přednost vy?

Retool (rychlá přestavba týmu)
4
27%
Rebuild (pomalejší přestavba týmu)
10
67%
Důvěřovat současnému složení týmu :E
1
7%

Celkem hlasů: 15

TM21
Farmář
Farmář

Re: Letter 2.0.

Příspěvek od TM21 »

Jinak aby to bylo kompletní, necháváme si ještě 50% platu. Pro {[team_logos/la-kings.png]} je tato výměna absolutní steal.
Let's go Rangers! :nyr:
Stanley Cup Champions 1927/28, 1932/33, 1939/40, 1993/94 :king: {[nhl/stanley-cup.png]} {[nhl/stanley-cup.png]} {[nhl/stanley-cup.png]} {[nhl/stanley-cup.png]}
Phlambo
All-Star
All-Star

Příspěvek od Phlambo »

Tvl, to je jako nechat sousedem zprznit vlastni manzelku, podekovat mu a jeste mu nakonec zaplatit. Zhasnete nekdo svetlo, at se na to uz nemusime letos koukat.
:evil4: :laughing6: :bootyshake: :laughing3:
Firebeatz
Hráč na draftu
Hráč na draftu

Příspěvek od Firebeatz »

No mám dost, děkuji a šáteček :co:
Petan
Veterán
Veterán

Příspěvek od Petan »

Ach jo... Panarina jsem u nás měl velice rád....
fakt mě točí ty chytrácký kecy, že to nebyl hráč do play off...., ale že nebýt jeho, tak jsme kolikrát skončili mimo play off, nikdo nevidí....

:( :( :(
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

Petan píše: 05 úno 2026, 04:54 Ach jo... Panarina jsem u nás měl velice rád....
fakt mě točí ty chytrácký kecy, že to nebyl hráč do play off...., ale že nebýt jeho, tak jsme kolikrát skončili mimo play off, nikdo nevidí....

:( :( :(
Je to hráč co u tebe v týmu bude nejlepší bude brát nejvíc peněz, ale bohužel nikdy nebude uspěšný tým postaven kolem něho.
{[rangers/rangers.png]}
J.K.Kožíšek
The Great One
The Great One
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od J.K.Kožíšek »

No, tak máme aspoň Greentree, lepší než Deadtree, třeba nám takhle ještě vyroste. :E :drunken:

Podobně jako si Panarin postavil hlavu, že chce jen do LA a tím výrazně snížil svoji trade hodnotu, tak celkem nedávno Patrick Kane zase chtěl jen k nám. Drury za něj tehdy dal 2. kolo, které se na základě výsledků v play off mohlo změnit na 1. kolo. Kane a Panarin byli v době výměny prakticky stejně staří, oba výrazné ofenzivní hvězdy, nicméně o Kanovi se v tu dobu vědělo, že se potýká se zraněním a se slabší produktivitou v dané sezoně, což bylo samozřejmě velké mínus pro Kana. Navíc Panarin se s LA dohodl na nové smlouvě ještě před tradem, což by mělo dělat velké plus v jeho hodnotě.

Takže i když Panarin Drurymu nijak nepomohl, vychází mi z okolností, že protihodnota za Panarina měla výrazně převyšovat tu, co jsme dávali za Kana. Získaný draft je nicméně horší, my jsme ale za Panarina dostali navíc prospekta z 1. kola, který v OHL nemá špatná čísla, zase ale třeba v mládežnických výběrech Kanady se nijak zvlášť neprosadil. Celkově nemám znalosti, abych mohl plně posoudit, zda tento prospekt je tak dobrý, že je protihodnota za Panarina výrazně větší než to, co jsme dali za Kana (jak by dle okolností podle mě měla být). Mám spíš pocit, že ne, ale čas ukáže.
Dun
Farmář
Farmář

Příspěvek od Dun »

Nakonec můžeme být rádi i za ten kýbl puků. Protože taky se mohlo stát, že by jen doběhla smlouva a skončil by bez náhrady, a říkám si, bylo by to špatně? Smlouvu dodržel a prodloužit ho novou jsme nechtěli. Prosím o upřesnění těch 50% platu je do konce této smlouvy... nebyl Drury tak zoufale, že by mu zaplatil jeden z těch dvou příštích let zato, že odejde? 🙃 :E
Lancer
MVP
MVP

Příspěvek od Lancer »

Trošku trapas... ale co.
NYR need to play like they actually care. They need a culture change. This isn’t just from last games. This has shown throughout the last 3 or more seasons. I want people who bleed blue.
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

J.K.Kožíšek píše: 05 úno 2026, 07:54 No, tak máme aspoň Greentree, lepší než Deadtree, třeba nám takhle ještě vyroste. :E :drunken:

Podobně jako si Panarin postavil hlavu, že chce jen do LA a tím výrazně snížil svoji trade hodnotu, tak celkem nedávno Patrick Kane zase chtěl jen k nám. Drury za něj tehdy dal 2. kolo, které se na základě výsledků v play off mohlo změnit na 1. kolo. Kane a Panarin byli v době výměny prakticky stejně staří, oba výrazné ofenzivní hvězdy, nicméně o Kanovi se v tu dobu vědělo, že se potýká se zraněním a se slabší produktivitou v dané sezoně, což bylo samozřejmě velké mínus pro Kana. Navíc Panarin se s LA dohodl na nové smlouvě ještě před tradem, což by mělo dělat velké plus v jeho hodnotě.

Takže i když Panarin Drurymu nijak nepomohl, vychází mi z okolností, že protihodnota za Panarina měla výrazně převyšovat tu, co jsme dávali za Kana. Získaný draft je nicméně horší, my jsme ale za Panarina dostali navíc prospekta z 1. kola, který v OHL nemá špatná čísla, zase ale třeba v mládežnických výběrech Kanady se nijak zvlášť neprosadil. Celkově nemám znalosti, abych mohl plně posoudit, zda tento prospekt je tak dobrý, že je protihodnota za Panarina výrazně větší než to, co jsme dali za Kana (jak by dle okolností podle mě měla být). Mám spíš pocit, že ne, ale čas ukáže.
Ta protihodnota je malá, samozřejmě, ale nemyslím, že jsme mohli docílit vyšší., pokud ji LA nechtělo dát. Určitě se o tom jednalo a předpokládám, že i proto tak dlouho. Neumím si představit situaci, kdy by se Panarin vrátil do týmu a měl po tomto kolotoči u nás hrát a nemít vůbec nic. Já osobně jsem rád, že odešel. s ním prostě nešlo ten tým výrazněji měnit stran systému, rychlosti, důrazu atd. Navíc bez něho určitě prohrajeme o nějaký ten zápas více, takže vylepšíme pozici na draftu, kde je ta volba strašně těžká ze spousty pohledů, ale bude mít svou cenu. Uvidíme co získáme za další hráče, kde máme mnohem lepší pozici. Nejlepší odpovědí na ten trejd by bylo příští sezónu odehrát lépe než LA (kdyby neudělali PO bylo by to top).
{[rangers/rangers.png]}
J.K.Kožíšek
The Great One
The Great One
Kontaktovat uživatele:

Dun píše: 05 úno 2026, 10:01 Prosím o upřesnění těch 50% platu je do konce této smlouvy... nebyl Drury tak zoufale, že by mu zaplatil jeden z těch dvou příštích let zato, že odejde? 🙃 :E
50 % platu se týká jen jeho současného kontraktu (tedy do konce sezony), z těch dalších dvou mu už nebudeme platit nic a myslím, že by to tak ani být nemohlo, protože to prodloužení už podepsal myslím s LA a ne s námi.
J.K.Kožíšek
The Great One
The Great One
Kontaktovat uživatele:

mess píše: 05 úno 2026, 12:31 Ta protihodnota je malá, samozřejmě, ale nemyslím, že jsme mohli docílit vyšší., pokud ji LA nechtělo dát. Určitě se o tom jednalo a předpokládám, že i proto tak dlouho. Neumím si představit situaci, kdy by se Panarin vrátil do týmu a měl po tomto kolotoči u nás hrát a nemít vůbec nic. Já osobně jsem rád, že odešel. s ním prostě nešlo ten tým výrazněji měnit stran systému, rychlosti, důrazu atd. Navíc bez něho určitě prohrajeme o nějaký ten zápas více, takže vylepšíme pozici na draftu, kde je ta volba strašně těžká ze spousty pohledů, ale bude mít svou cenu. Uvidíme co získáme za další hráče, kde máme mnohem lepší pozici. Nejlepší odpovědí na ten trejd by bylo příští sezónu odehrát lépe než LA (kdyby neudělali PO bylo by to top).
Možná jsme ani víc získat nemohli a možná se Greentree ukáže jako dobrý prospekt.

Šlo mi ale hlavně o to porovnání s tím, kdy jsme přiváděli Kana, což byla v mnohém obdobná situace.

Řekněme, že ten prospekt je bonus za to, že prodloužil smlouvu a nejde tedy do LA jako rental. Ale pak by to znamenalo, že jsme za Panarina dostali 3. kolo (s možností upgradu na 2. kolo), zatímco za Kana jsme dávali 2. kolo (s možností upgradu na 1. kolo) - při tom srovnání mi to zkrátka vychází, že buď měl Drury dostat víc za Panarina nebo měl dát méně za Kana (pokud tedy pominu to, že v první řadě Kane vůbec neměl přicházet poté, co jsme už přivedli i Tarasenka...).

Jediné, co mě ještě napadlo je to, že nevíme přesně, jaká je situace ohledně Panarina a jeho nevhodného chování k ženám. Řešilo se to i u nás v týmu, celkem se to zahrálo do autu a na veřejnost z toho zase tak moc neprosáklo, nicméně v zákulisí ligy se toho určitě bude vědět víc. Pokud by ty problémy byly častější či vážnějšího charakteru, než zatím vyplulo na veřejnost, tak by to bylo určitě něco, co by podstatně Panarinovu hodnotu snižovalo, protože pro klub, který jej přivede, bude zároveň i rizikem... Ale tady opravdu zvenčí těžko něco soudit.

Každopádně i já jsem spíše rád, že u nás Panarin končí. Je to úžasně produktivní hráč a hodně nám pomohl svou produktivitou, ale teď už je čas, abychom zkusili vykročit jinou cestou. Třeba to nakonec zlepší i fungování kabiny. NIcméně to, zda jeho produktivitu dokážeme nějak nahradit, to je velká otázka a bohužel mám značnou nedůvěru v Druryho schopnosti.
Pogec
All-Star
All-Star

Příspěvek od Pogec »

J.K.Kožíšek píše: 05 úno 2026, 07:54 No, tak máme aspoň Greentree, lepší než Deadtree, třeba nám takhle ještě vyroste. :E :drunken:

Navíc Panarin se s LA dohodl na nové smlouvě ještě před tradem, což by mělo dělat velké plus v jeho hodnotě.

Takže i když Panarin Drurymu nijak nepomohl, vychází mi z okolností, že protihodnota za Panarina měla výrazně převyšovat tu, co jsme dávali za Kana.
Však to přece jeho hodnotu naopak výrazně snížilo. Borec prý prostě došel, že se domluvil s LA a jinam nepůjde, z toho mi nepřijde, že by Drury měl moc manévrovacího prostoru nebo nějaké páky. Možná kdyby LA bylo v situaci, že letos to bude buď nebo nikdy, ale ti mají čas, takže můžeme být rádi aspoň za něco.

Greentree byl jejich nejlepší prospekt. Excelentní ruce a střela, bohužel podprůměrné bruslení, což v dnešní době může být nepřekonatelná překážka. Loni když hrál s Protasem, tak měl průměr 2 body na zápas, letos bez něj má produkci poloviční, ale taky podstoupil operaci zápěstí.
Obrázek
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

J.K.Kožíšek píše: 05 úno 2026, 14:04 Jediné, co mě ještě napadlo je to, že nevíme přesně, jaká je situace ohledně Panarina a jeho nevhodného chování k ženám. Řešilo se to i u nás v týmu, celkem se to zahrálo do autu a na veřejnost z toho zase tak moc neprosáklo, nicméně v zákulisí ligy se toho určitě bude vědět víc. Pokud by ty problémy byly častější či vážnějšího charakteru, než zatím vyplulo na veřejnost, tak by to bylo určitě něco, co by podstatně Panarinovu hodnotu snižovalo, protože pro klub, který jej přivede, bude zároveň i rizikem... Ale tady opravdu zvenčí těžko něco soudit.
Podle mě tpo roli nehrálo, to by ho asi nepodepisovali, prostě ho chtěli. Holland není Sather, kterej při zisku St. Louise slevu dostal, ale velmi malou, protože držel nějaké value toho hráče. Doba se mění tyhle způsoby budou postupně úplně mizet. Obchod je obchod, to že to jednou může dohnat mě nikoho nezajímá.
{[rangers/rangers.png]}
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

Pogec píše: 05 úno 2026, 14:29

Navíc Panarin se s LA dohodl na nové smlouvě ještě před tradem, což by mělo dělat velké plus v jeho hodnotě.

Takže i když Panarin Drurymu nijak nepomohl, vychází mi z okolností, že protihodnota za Panarina měla výrazně převyšovat tu, co jsme dávali za Kana.
Však to přece jeho hodnotu naopak výrazně snížilo. Borec prý prostě došel, že se domluvil s LA a jinam nepůjde, z toho mi nepřijde, že by Drury měl moc manévrovacího prostoru nebo nějaké páky. Možná kdyby LA bylo v situaci, že letos to bude buď nebo nikdy, ale ti mají čas, takže můžeme být rádi aspoň za něco.

Greentree byl jejich nejlepší prospekt. Excelentní ruce a střela, bohužel podprůměrné bruslení, což v dnešní době může být nepřekonatelná překážka. Loni když hrál s Protasem, tak měl průměr 2 body na zápas, letos bez něj má produkci poloviční, ale taky podstoupil operaci zápěstí.
Někteří lidi ho přirovnávají ke Cuyllemu, ale nevím, ten bruslí solidně. Možná myslí tou střelou.
{[rangers/rangers.png]}
Petan
Veterán
Veterán

Příspěvek od Petan »

Za těch 5,5 roku v :nyr: dal v základní části 205 golů, to jen tak nenahradíme.... :scratch: :E
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

Pěkný popis dovedností Greentreese:
https://blueseatblogs.com/2026/02/05/li ... ng-report/
{[rangers/rangers.png]}
JIM
Opora týmu
Opora týmu

Příspěvek od JIM »

Je očividné, že Drury situaci okolo Panarina nezvládl ideálně. Všechno přitom začalo už před startem sezony – tedy v době, kdy ještě Drury neměl v plánu žádný retool. Rangers chtěli se svým nejlepším útočníkem prodloužit smlouvu, jenže nabídka, kterou mu předložili, byla asi až příliš „team friendly“. Panarin z ní nabyl dojmu, že o něj klub vlastně příliš nestojí, a k dohodě proto nedošlo.
„Nevím, jestli bych to měl říkat, ale z jejich nabídky jsem měl pocit: ‚Nejsme si jistí, jestli tě chceme, nebo ne.‘ Proto jsem nepodepsal,“ přiznal krátce po odchodu do LA Panarin.
Když se Rangers začali propadat tabulkou a bylo zřejmé, že sezona nedopadne dobře, vydal Drury prohlášení, že se rozhodl odstartovat retool. Zároveň dal jasně najevo, že bude chtít Panarina vyměnit, čímž v podstatě odkryl své karty a udělal své další kroky až příliš čitelné.
Jednání probíhala například s Coloradem, Dallasem či Tampou Bay. Panarin preferoval přestup do Dallasu, Tampy nebo Floridy, tyto týmy ale chtěly ruské křídlo pouze jako krátkodobou posilu do konce sezony.
Kluby, které mu byly ochotné nabídnout nový kontrakt – což byla pro Panarina klíčová podmínka, protože nechce neustále měnit působiště – byly Carolina, Washington a Los Angeles. Jak už víme, nakonec si vybral Kings. Protihodnota za hvězdné křídlo však byla výrazně pod očekáváním fanoušků, novinářů i samotného klubu.
Je zřejmé, že největším problémem byla plná klauzule o nevyměnitelnosti, která Panarinovi dávala obrovskou kontrolu nad situací. I tak se ale nelze zbavit dojmu, že Drury mohl vyjednat víc. Možná by bylo lepší jednání odložit – Rangers by stále měli čas až do uzávěrky přestupů 6. března.
Ano, Drury nechtěl riskovat, že o Panarina přijde zcela zadarmo. Jenže Kings, kteří bojují o postup do play off, potřebovali posilu co nejdříve. Navíc během olympijské přestávky se mohl Panarin začít aklimatizovat v novém prostředí. Takže pohrozit odložením jednání mohlo zafungovat.
Pro srovnání: v roce 2022 se Flyers rozhodli vyměnit kapitána Claudea Girouxe, který měl rovněž klauzuli o zákazu výměny a sám si vybral Floridu. Návratnost byla výrazně uspokojivější – volba v 1. kole draftu 2024, 3. kolo draftu 2023 a Owen Tippett, první volba Panthers z draftu 2017.
(NHL expert)
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

JIM píše: 06 úno 2026, 13:34 Je očividné, že Drury situaci okolo Panarina nezvládl ideálně. Všechno přitom začalo už před startem sezony – tedy v době, kdy ještě Drury neměl v plánu žádný retool. Rangers chtěli se svým nejlepším útočníkem prodloužit smlouvu, jenže nabídka, kterou mu předložili, byla asi až příliš „team friendly“. Panarin z ní nabyl dojmu, že o něj klub vlastně příliš nestojí, a k dohodě proto nedošlo.
„Nevím, jestli bych to měl říkat, ale z jejich nabídky jsem měl pocit: ‚Nejsme si jistí, jestli tě chceme, nebo ne.‘ Proto jsem nepodepsal,“ přiznal krátce po odchodu do LA Panarin.
Když se Rangers začali propadat tabulkou a bylo zřejmé, že sezona nedopadne dobře, vydal Drury prohlášení, že se rozhodl odstartovat retool. Zároveň dal jasně najevo, že bude chtít Panarina vyměnit, čímž v podstatě odkryl své karty a udělal své další kroky až příliš čitelné.
Jednání probíhala například s Coloradem, Dallasem či Tampou Bay. Panarin preferoval přestup do Dallasu, Tampy nebo Floridy, tyto týmy ale chtěly ruské křídlo pouze jako krátkodobou posilu do konce sezony.
Kluby, které mu byly ochotné nabídnout nový kontrakt – což byla pro Panarina klíčová podmínka, protože nechce neustále měnit působiště – byly Carolina, Washington a Los Angeles. Jak už víme, nakonec si vybral Kings. Protihodnota za hvězdné křídlo však byla výrazně pod očekáváním fanoušků, novinářů i samotného klubu.
Je zřejmé, že největším problémem byla plná klauzule o nevyměnitelnosti, která Panarinovi dávala obrovskou kontrolu nad situací. I tak se ale nelze zbavit dojmu, že Drury mohl vyjednat víc. Možná by bylo lepší jednání odložit – Rangers by stále měli čas až do uzávěrky přestupů 6. března.
Ano, Drury nechtěl riskovat, že o Panarina přijde zcela zadarmo. Jenže Kings, kteří bojují o postup do play off, potřebovali posilu co nejdříve. Navíc během olympijské přestávky se mohl Panarin začít aklimatizovat v novém prostředí. Takže pohrozit odložením jednání mohlo zafungovat.
Pro srovnání: v roce 2022 se Flyers rozhodli vyměnit kapitána Claudea Girouxe, který měl rovněž klauzuli o zákazu výměny a sám si vybral Floridu. Návratnost byla výrazně uspokojivější – volba v 1. kole draftu 2024, 3. kolo draftu 2023 a Owen Tippett, první volba Panthers z draftu 2017.
(NHL expert)
Kecy "experta" co nikdy s nikým nejednal.
{[rangers/rangers.png]}
Odpovědět