MS 2011 SLOVAKIA

Diskuse o hokeji mimo NHL - reprezentace, extraliga, další evropské ligy.
milhauzz
Opora týmu
Opora týmu

Re: MS 2011 SLOVAKIA

Příspěvek od milhauzz »

Vybornej bronz, znova opakuji je to uspech, jeste k tomu 2 krat vyprasit bolševiky, skoda toho semi , vybornej team, hodne silnej .
Kdyz se budou pravidelne vozit medaile, jedine plus pro ceskej hockey ! Myslim, ze se nemaji za co stydet a kecy, ze ceskej hokej je nekde v p . . . , tak o to strach nemam ! Je to paradni ! :ok:
NYR . . . víc mi neříkej !
Flack007
Opora týmu
Opora týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flack007 »

milhauzz píše: Kdyz se budou pravidelne vozit medaile, jedine plus pro ceskej hockey ! Myslim, ze se nemaji za co stydet a kecy, ze ceskej hokej je nekde v p . . . , tak o to strach nemam ! Je to paradni ! :ok:
On ten českej hokej je v pr.... Stačí se kouknout na úspěchy mladíků. Jsem jenom ráda, že každým rokem se ten náš tým starejch více omlazuje. Jinak Fiňáci mě pěkně potěšili :lol:
Let's go Rangers!
Obrázek
Co je špatnýho na tom, že i holky fandí New York Rangers? :nyr:

Amor omnibus idem - Vergilius
Rangers, baby! - Eddie Cahill

Let's go HC Litvínov and FK Teplice!

Obrázek
milhauzz
Opora týmu
Opora týmu

Příspěvek od milhauzz »

Tak to je jasny,ze nase dvacitka je daleko treba za Svedama atd, tam se to dela "trochu" jinak,ale celkove jak rikam, bych nas hokej nevidel nejak tragicky . . . . to tim chtel pouze basnik rict, vis :)
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

milhauzz píše:Tak to je jasny,ze nase dvacitka je daleko treba za Svedama atd, tam se to dela "trochu" jinak,ale celkove jak rikam, bych nas hokej nevidel nejak tragicky . . . . to tim chtel pouze basnik rict, vis :)
Náš hokej stojí na hráčích, kteří můžou hrát reálně ještě 4-5 let pak je konec Plekanců, Havlátů, Jágrů, Eliášů konec konců i Rolinků, Novotnejch, Hubáčků, Marků, Čáslavů a pod. Kdo zbyde? Voráček, Frolík, Červenka, Pavelec, Štěpánek z NHL pak Krejčí. kdo další? Možná jeden dva mlaďáci ze tří ročníků mladejch a budem na tom Jako Dánové, Noři a Slováci.
{[rangers/rangers.png]}
DaTeL
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaTeL »

Já teda musím uznat, že letos se na ty naše hokejisty dalo velice pěkně koukat. Většinu času. Vypadalo to, že hra má systém, líbil se mi přechod přes střední pásmo a celkově měl ten tým parádní fazónu. Působil dost jistě, nenechal se rozhodit.

Na Švédy neumíme. To víme.

No a co se výhledu týče, tak jsem spíš skeptickej. Jak píše mess, to nastupující mládí nějak nenastupuje. A za 4 roky na tom můžeme být podobně jako Slováci -- tým plný jmen za zenitem, málo šikovného mládí. Stačí si vzpomenout, jak se u nás kdysi opěvoval Frolík nebo Voráček s tím, že z nich vyrostou skutečná esa. Dneska z nich jsou hráči tak 2. řady NHL. A to bude v budoucnu prostě málo.
Rangers 4ever!

“Someone asked me: ‘What do you want to be remembered as when you’re done playing.’ I said, ‘If anyone remembers that I was a Ranger, that’s good enough for me.’ ”
-- Brian Leetch
milhauzz
Opora týmu
Opora týmu

Příspěvek od milhauzz »

Tak jasne,je treba se podivat na mladeznicky centra u zemi jako Svedsko, tam je ten nejvetsi rozdil a proto nejsou dalsi Jagrove,Strakove atd .
Ted se tu rozjel nejakej projekt,kterej by to mel trochu zmenit a hlavne maximalne podporit juniorskej hokej, coz samozrejmne nebude znat behem dalsi sezony, bude to beh na delsi trat,ale verim,ze se to pak nekde ukaze. A hlavne v to doufam,nebot jsem velkym fandou ceskyho hokeje,jako takoveho.
A pak treba za 6,8 let bude Franta Voháňka,nebo Radim Klobása na 1. kole draftu NHL ! :)
milhauzz
Opora týmu
Opora týmu

Příspěvek od milhauzz »

Tady to Kral celkem presne popsal : http://sport.ihned.cz/hokej/c1-39636970 ... ke-korenum
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

milhauzz píše: A pak treba za 6,8 let bude Franta Voháňka,nebo Radim Klobása na 1. kole draftu NHL ! :)
Přidej takovejch 5-10 let a je to reálnější. Je třeba začít od těch co s hokejem začínaj ne co už maj v sobě řad zlozvyků našeho dnešního stylu.
{[rangers/rangers.png]}
damik1
MVP
MVP

Příspěvek od damik1 »

a toto je tečka za letošním MS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GvCGLoBHqg0[/youtube]
Richter-Orr-Robinson-Howe-Gretzky-Beránek
milhauzz
Opora týmu
Opora týmu

Příspěvek od milhauzz »

Tak to nema chybu :ok: :laughing6:
Flack007
Opora týmu
Opora týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flack007 »

Luxusní držkopád :lol:
Let's go Rangers!
Obrázek

Obrázek
Flack007
Opora týmu
Opora týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flack007 »

mess píše:Přidej takovejch 5-10 let a je to reálnější. Je třeba začít od těch co s hokejem začínaj ne co už maj v sobě řad zlozvyků našeho dnešního stylu.
Souhlasím. Je třeba založit nějakej styl, kterej by se dalším generacím, co budou hrát hokej předkládal. Ty mládý hráči se nyní už velmi těžko změní. Je však jasné, že to přesto nebude jako v Kanadě nebo Švédsku, kde hokej je opravdu číslo jedna.
Let's go Rangers!
Obrázek

Obrázek
Collin
Legenda
Legenda

Příspěvek od Collin »

Flack007 píše:
mess píše:Přidej takovejch 5-10 let a je to reálnější. Je třeba začít od těch co s hokejem začínaj ne co už maj v sobě řad zlozvyků našeho dnešního stylu.
Souhlasím. Je třeba založit nějakej styl, kterej by se dalším generacím, co budou hrát hokej předkládal. Ty mládý hráči se nyní už velmi těžko změní. Je však jasné, že to přesto nebude jako v Kanadě nebo Švédsku, kde hokej je opravdu číslo jedna.
Hokej je jednoznačný číslo jedna jenom v Kanadě.

Švédi mají rádi taky jakékoliv lyžování.
DaTeL
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaTeL »

S USA a Kanadou se vůbec nemůžeme ve způsobu výchovy srovnávat. Jejich systém je postavenej na propojení školy a sportu. A to už od nejmenších, přes střední až po vysokou školu. Maj mraky ligovejch soutěží pro každou úroveň a kategorii.

Navíc -- a to je to podstatné -- ty školy vytvářejí mládeži neuvěřitelný podmínky. Led k dispozici téměř by se chtělo říct kdykoliv, vybavení pro děti z chudejch rodin, kempy, nadace, stipendia, zapojení bývalých hráčů atd. Vemte si, kdy se u nás mladý kluci dostanou na led. Ve čtyři pět ráno? Nebo sedm osm večer? A na jak dlouho. No tak to se to dělá blbě, že jo.

Taková kravina, když si chce mladej kluk jít sám zabruslit, aby zapracoval na technice. Mimo trénink v podstatě nemá jak.
Rangers 4ever!

“Someone asked me: ‘What do you want to be remembered as when you’re done playing.’ I said, ‘If anyone remembers that I was a Ranger, that’s good enough for me.’ ”
-- Brian Leetch
milhauzz
Opora týmu
Opora týmu

Příspěvek od milhauzz »

Presne tak , je to o systemu : skola/sport, za nas v 80.letech byli sportovni skoly bezne ( basket,fotbal,hokej) , pak po revoluci se to zrusilo z duvodu financovani a jak pise Kral v tom clanku, Svedove a spol. to od nas doslova odkoukali ! Treba zrovna Jagr byl z tyhle sportovni skoly,nebo tridy .
Neni to o zadnym stylu , kterej budou hrat ! Nejdriv musis mit zakladnu a mit z ceho brat !
Kdyz ale vidim treba u myho kluka,kterymu bude 6 let,hraje to 2 roky, tak za tu dobu skoncilo minimalne 40% vsech deti ( at uz z financnich duvodu,nebo treba,je dali rodice na fotbal ) . A vo tom to je,tam to vsechno zacina .
Sam hlavni coach mladeze rika,ze letos bude snad nejmin deti ,coz je prave spatne !
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

milhauzz píše:Neni to o zadnym stylu , kterej budou hrat !!
To tady nikdo netvrdí, ale je to tom učit ty kluky bruslit střílet přihrávat vézt puk a to všechno v rychlosti a postupně větším odporem na úkor sbírání bodů v mládežnických soutěžích. Je to prostě o tom co má ty kluky trénink naučit. U nás je prioritou vyhrát ve 4 třídě MČR a nikoliv vychovat 5 kluků z ročníku pro špičkovej hokej. Stejný to je i ve fotbale a proto máme mraky odkopávačů a žádný fotbalisty.
{[rangers/rangers.png]}
DaTeL
Legenda
Legenda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DaTeL »

mess píše:
milhauzz píše:Neni to o zadnym stylu , kterej budou hrat !!
To tady nikdo netvrdí,
No Flack naznačovala, že by chtěla vtisknout mladejm hokejistům nějakej styl.

Jako obecná myšlenka to neni špatný, některé týmy v NHL se snaží mít na farmě stejnej styl jako v hlavním týmu. Ale jak oba píšete, je spíš třeba děti/mladý kluky naučit základní dovednosti ve vysoký rychlosti a vmlátit do nich trochu hokejovýho myšlení. Pak už se jim styl dostane pod kůži v pozdějším věku celkem snadno.
Rangers 4ever!

-- Brian Leetch
Flack007
Opora týmu
Opora týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Flack007 »

DaTeL píše: No Flack naznačovala, že by chtěla vtisknout mladejm hokejistům nějakej styl.
Nemyslela jsem herní styl. Myslela jsem to, jak se k těm dětem budou chovat. To, že se budou vyvíjet od mala, to že něco okoukáme od států, kde děti, když chtějí hrát hokej tak můžou. To, že tu prostě nebude taková podělaná politika ("chceš dělat sport - vydělej si na to").
Let's go Rangers!
Obrázek

Obrázek
Potvin Sucks
Bitkař ze 4. řady
Bitkař ze 4. řady

Příspěvek od Potvin Sucks »

:salute:
Flack007 píše:
DaTeL píše: No Flack naznačovala, že by chtěla vtisknout mladejm hokejistům nějakej styl.
Nemyslela jsem herní styl. Myslela jsem to, jak se k těm dětem budou chovat. To, že se budou vyvíjet od mala, to že něco okoukáme od států, kde děti, když chtějí hrát hokej tak můžou. To, že tu prostě nebude taková podělaná politika ("chceš dělat sport - vydělej si na to").
Přesně.. sám jsem skončil s hokejem právě částečně kvůli financím, a kvůli gymplu.. ale chování k mladým hráčům není normální.. jak byl v Televizi ten dokument o těch hokejistech.. tak trenér jim řekl něco ve smyslu že když je to nebaví tak ať tady nechodí.. a hned z toho byla v novinách aféra.. trenér odstoupil .. a u nás trenér hodně používal vulgární slova velice často .. ale v dnešní době to asi jinak ani nejde.. :roll: ale to se pak holt nemůžou divit, že 70% týmu ve škole propadne.. Ale na druhou stranu, ten trenér moje bývalé spoluhráče dovedl hodně vysoko (konkrétně 3. místo v ČR). I když Třinec má hodně talentů.. většina z nich pije alkohol..v lepším případě žvýká tabák.. 14, 15- ti letí kluci?.. To že jsem hrál hokej, nebudu nikdy litovat a přeju klukům hodně štěstí..
Osobně doufám, že se necháme inspirovat Švédy a za pár (desítek) let, bude další zlatá generace.
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

Gaborik_10 píše: u nás trenér hodně používal vulgární slova velice často .. ale v dnešní době to asi jinak ani nejde.
To je problém naší společnosti, už tak mluvěj i politici v TV, tak co chcem
Gaborik_10 píše:ale to se pak holt nemůžou divit, že 70% týmu ve škole propadne
To stím má něco společného? Myslím, že v tomto věku to těm klukům už nemá jak ublížit, ikdyž ideální to není
Gaborik_10 píše:Ale na druhou stranu, ten trenér moje bývalé spoluhráče dovedl hodně vysoko (konkrétně 3. místo v ČR)
To je ono co je to za úspěch? Úspěchem by mělo bejt, že se z tý jeho party prosadili 2-3 do repre a jeden do NHL, kde hraje významnou roli a dalších 5 hraje pravidelně ELH
Gaborik_10 píše:I když Třinec má hodně talentů.. většina z nich pije alkohol..v lepším případě žvýká tabák.. 14, 15- ti letí kluci?
Tak to je problém doby a né hokeje a je to ve všech sportech napříč ČR
{[rangers/rangers.png]}
Odpovědět