MS 2012 FIN/SWE

Diskuse o hokeji mimo NHL - reprezentace, extraliga, další evropské ligy.
Iva
Masérka
Masérka

Re: MS 2012 FIN/SWE

Příspěvek od Iva »

Máme brooonz! :cheers:
fisher
Hvězda AHL
Hvězda AHL

Příspěvek od fisher »

mess píše:
Collin píše:
mess píše:.......... Jinak užívejme si tyhle úspěchy za pár let budem smutně vzpomínat.
No... ještě máme čas zamakat na mládeži. Dávají nám ho Krejčí, Frolík, Hanzal, Fleischmann, Voráček, Vincour, Hudler, Michálek, Pavelec, Neuvirth a snad i pár dalších. Myslím, že dost let ještě bude mít cenu sledovat mistrovství. Mezitím ale určitě musíme pohnout u dětí.
Problém je, že v budoucnu nám nebudou stačit 3 nebo 4 znich a všechny moc často pokupě mít nebudem. Jo nebude to pád na úroveň Francie a Itálie, ale Švýcaři, Dánové, Noři nás budou porážet bohužel.
Messi, nechci aby to vyznělo nějak ostře nebo útočně, ale tady ty soudy "jak a co bude" jsou úplně o hov.ě...nikdy nevíš, jak se věci vyvrbí a už vůbec nikdo netuší, jak to s naším hokejem bude vypadat třeba za 10 let...pořád se mluví o tom, jak je naše mládež špatná, ale přitom každý rok vyletí odnikud dva-tři hráči, kteří jsou už jakž takž použitelní pro mezinárodní hokej (myšleno na EHT, případně MS)...jasně, že ve srovnání s ostatníma velmocema je to zanedbatelný číslo, ale v tom už hrajou roli i jiný faktory...a ještě zpátky k tomu vynášení soudů - z poslední doby přihodim takový ty největší šlágry (nejenom z tohoto fóra):"chelsea přes barcu nemá šanci postoupit"; "jestli proti caps nevyhrajeme game six, tak v sedmým nás přejedou"; "švédi nám udělají pápá"; "finové nás v zápase o třetí místo přejedou"; "ve finále se bude radovat bayern" a určitě by se dalo najít spoustu dalších...takže...pojďme si užívat úspěchy v současnosti a nemudrcovat, co bude...stejně víme kulový 8)
Is he fired yet?
milhauzz
Opora týmu
Opora týmu

Příspěvek od milhauzz »

Placka dobrá a vůbec není špatná,kdo takhle skoro pravidelně boduje na MS ? Takže díky "bronzovej Lojzo" 8)
NYR . . . víc mi neříkej !
smallhouse
All-Star
All-Star

Příspěvek od smallhouse »

fisher píše: z poslední doby přihodim takový ty největší šlágry (nejenom z tohoto fóra):"chelsea přes barcu nemá šanci postoupit"; "jestli proti caps nevyhrajeme game six, tak v sedmým nás přejedou"; "švédi nám udělají pápá"; "finové nás v zápase o třetí místo přejedou"; "ve finále se bude radovat bayern" a určitě by se dalo najít spoustu dalších...takže...pojďme si užívat úspěchy v současnosti a nemudrcovat, co bude...stejně víme kulový 8)
In your face! :mrgreen:
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

fisher píše:Messi, nechci aby to vyznělo nějak ostře nebo útočně, ale tady ty soudy "jak a co bude" jsou úplně o hov.ě...nikdy nevíš, jak se věci vyvrbí a už vůbec nikdo netuší, jak to s naším hokejem bude vypadat třeba za 10 let...pořád se mluví o tom, jak je naše mládež špatná, ale přitom každý rok vyletí odnikud dva-tři hráči, kteří jsou už jakž takž použitelní pro mezinárodní hokej (myšleno na EHT, případně MS)...jasně, že ve srovnání s ostatníma velmocema je to zanedbatelný číslo, ale v tom už hrajou roli i jiný faktory...a ještě zpátky k tomu vynášení soudů - z poslední doby přihodim takový ty největší šlágry (nejenom z tohoto fóra):"chelsea přes barcu nemá šanci postoupit"; "jestli proti caps nevyhrajeme game six, tak v sedmým nás přejedou"; "švédi nám udělají pápá"; "finové nás v zápase o třetí místo přejedou"; "ve finále se bude radovat bayern" a určitě by se dalo najít spoustu dalších...takže...pojďme si užívat úspěchy v současnosti a nemudrcovat, co bude...stejně víme kulový 8)
Kolik úspěchů, postup mezi 4 nebo dokonce 6 nejlepších máme za posledních 5 let na MS 18 a 20 letejch. Tohle je prostě fakt, jednoho dne skončej ty kluci co jim je dneska 28 a víc a bude tady díra jako prase, kterou bohužel nezacelí ti co se objeví, ať už kdekoliv. Všechny úspěchy z posledních třech let stojí na hráčích, kterým je 28 a víc až na pár výjimek. Tohle není mudrcování, tohle je jen realistickej pohled do budouctnosti, na základě faktů.
Podívej na letošní extraligu mezi 20 nejlepšími hráči najdeš kolik mladších 28 let 3 nebo 4? To prostě je obrázek našeho hokeje a ti kluci za mořem, nejsou taky žádný zázraci.
Ale jestli si tady chceš něco nalhávat prosím, tvoje volba, já jen popisuju realitu na základě fakt.
{[rangers/rangers.png]}
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

smallhouse píše:
fisher píše: z poslední doby přihodim takový ty největší šlágry (nejenom z tohoto fóra):"chelsea přes barcu nemá šanci postoupit"; "jestli proti caps nevyhrajeme game six, tak v sedmým nás přejedou"; "švédi nám udělají pápá"; "finové nás v zápase o třetí místo přejedou"; "ve finále se bude radovat bayern" a určitě by se dalo najít spoustu dalších...takže...pojďme si užívat úspěchy v současnosti a nemudrcovat, co bude...stejně víme kulový 8)
In your face! :mrgreen:
OK tak budem popisovat jen fakta bez vlastních názorů a bude to tady jak osekaný sportovní událsti na ČT 4. Protože všechno ostatní je z 80% to co ty popisuješ.
{[rangers/rangers.png]}
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

milhauzz píše:Placka dobrá a vůbec není špatná,kdo takhle skoro pravidelně boduje na MS ? Takže díky "bronzovej Lojzo" 8)
Placka je výborná, ne dobrá, před MS by sme jí všichni brali všema 10 a myšlenky na zlato by sme zaháněli. Je třeba to ocenit.
{[rangers/rangers.png]}
smallhouse
All-Star
All-Star

Příspěvek od smallhouse »

mess píše:OK tak budem popisovat jen fakta bez vlastních názorů a bude to tady jak osekaný sportovní událsti na ČT 4. Protože všechno ostatní je z 80% to co ty popisuješ.
Klid, já mám na budoucnost našeho hokeje stejnej názor jako ty.
Jen ty predikce vynášíš trochu moc zbrkle mi přijde.
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

smallhouse píše:
mess píše:OK tak budem popisovat jen fakta bez vlastních názorů a bude to tady jak osekaný sportovní událsti na ČT 4. Protože všechno ostatní je z 80% to co ty popisuješ.
Klid, já mám na budoucnost našeho hokeje stejnej názor jako ty.
Jen ty predikce vynášíš trochu moc zbrkle mi přijde.
Si nemyslím. Jen to napíšu naplnou hubu a nekoukám, že někomu naivnímu kazím večer.
{[rangers/rangers.png]}
fisher
Hvězda AHL
Hvězda AHL

Příspěvek od fisher »

ale já vůbec nemluvil o nějakým omezování vlastních názorů...spíš mě prostě u některých irituje ta forma, ale uznávám, že to je můj problém...já jen chtěl poukázat na to, že není třeba být vždycky za každou cenu negativní a přispět do diskuze konstruktivním "dostaneme čočku" (not your case)...
Is he fired yet?
fisher
Hvězda AHL
Hvězda AHL

Příspěvek od fisher »

mess píše:Si nemyslím. Jen to napíšu naplnou hubu a nekoukám, že někomu naivnímu kazím večer.
naivní? :co: ne, jen mám jinej názor...
Is he fired yet?
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

fisher píše:
mess píše:Si nemyslím. Jen to napíšu naplnou hubu a nekoukám, že někomu naivnímu kazím večer.
Tak proč neargumentuješ na moje argumenty? Nebo je tvůj názor se uvidí nebuďme skeptičtí?
{[rangers/rangers.png]}
fisher
Hvězda AHL
Hvězda AHL

Příspěvek od fisher »

mess píše:
fisher píše:
Tak proč neargumentuješ na moje argumenty? Nebo je tvůj názor se uvidí nebuďme skeptičtí?
já si všiml té tvé první delší reakce až teď, takže promiň :)

nicméně - náš mládežnickej hokej jako celek určitě žádný extra výsledky nemá, na tom se shodnem...každopádně na týhle úrovni je dost dlouhou dobu a troufám si tvrdit, že nějaký zásadní vliv to v celkovým důsledku mít stejně nebude...největší úspěchy mají v mládeži kanada, usa a řekněme třeba švédsko - všechno díky svým mládežnickým programům atd. - to všichni víme a není třeba to dál rozebírat. Ten hlavní rozdíl je ale v tom, že zatímco CAN a USA jsou schopný poskládat nabušenou olympijskou nominaci z cca 50 hráčů, u nás je to s bídou 20 (a to s výrazným zastoupením hráčů z Evropy). Jenže takhle to u nás bylo vždycky, pokaždý jsme dali dohromady konkurenceschopnej tým, ale že bychom si mohli extra vybírat koho vzít můžem a koho ne, to se říct nedá.

Takže ano - mládežnický týmy úspěchy nemaj, ale pár individualit se tam vždycky najde a ty se SNAD prosadí i mezi chlapama. Na svazu taky jenom nečumí na postupný úpadek a snaží se s tím něco dělat. Proto za sebe říkám, že pravidelné porážky od Norů, Dánů atd. jsou v nedohlednu, možná ještě dál.
Is he fired yet?
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

fisher píše:Takže ano - mládežnický týmy úspěchy nemaj, ale pár individualit se tam vždycky najde a ty se SNAD prosadí i mezi chlapama. Na svazu taky jenom nečumí na postupný úpadek a snaží se s tím něco dělat. Proto za sebe říkám, že pravidelné porážky od Norů, Dánů atd. jsou v nedohlednu, možná ještě dál.
Takže trocha faktů, abych ti ukázal, že pravda je na mé straně. Za posledních 8 MS do 20 let jsme měli v sestavě:
16 brankářů 4 chytají pravidelně soutěž v Evropě, 2 v NHL a 2 se prosadili na MS dospělejch (to je ještě dobrý), 40 obránců 10 hraje pravidelně v Evropě, 3 v NHL a 2 hráli na MS dospělejch, útok 99 hráčů 38 Evropa, 9 NHL, 7 MS - nic moc až na ty golmany a to to ještě zachraňují silný ročníky z let 2005, 6 a 7.
Posledních 5 let:
10 brankářů 3 Evropa, 1 NHl, 1 MS
26 obránců 6 evropa, 0 NHL, 0 MS
55 útočníků 16 evropa, 4 NHL, 2 MS a to 2 MS a 2 NHL jsou Frolík a Voráček, který už hráli 2007.
A ještě jedna věc většina těch co píšu Evropa znamená naše Extraliga, což není žádnej šlágr. A co je nejhorší, že je spousta těch co na Extraligu ani nemaj. V prvním kole draftu, což se dá brát jako solidní měřítko výkonosti jsme měli v prvním kole naposledy v roce 2007 Voráček, 2006 Frolík, Tlustý a 2005 Hanzal a Kindl. Z toho jako vykouzlíme v budoucnu co?
Ano Norové a Dáni nás nebudou porážet pravidelně, ale porážet nás budou, protože budem na velice podobný úrovni, takže s nima budem mít bilanci jako nyní se silnými soupeři. Jo a pokud napíšeš, že se někdo může objevit, pak ano naposledy Červenka, ale tomu už je taky 27 jeho objev se dá datovat před 4 lety.

A to, že se stím svaz snaží něco dělat je hezký, ale to příjde nejdřív za 12-15 let, takže tam je 8-10 let, kdy budem rádi za postup do čtvrtfinále.
{[rangers/rangers.png]}
fisher
Hvězda AHL
Hvězda AHL

Příspěvek od fisher »

mess píše:Takže trocha faktů, abych ti ukázal, že pravda je na mé straně.
Messi ale tohle je přesně to, o čem se tady s tebou "hádám"...fakta super, ale k tomu co tady řešíme jsou absolutně nepodstatný. I kdybychom v příštích 10-ti letech neměli žádnýho draftovanýho hráče do NHL, tak to neznamená, že nás na základě toho budou určitý týmy porážet na MS. Němce na loňským šampionátu každej vychvaloval, teď hráli žumpu. Dánové předloni to samý, letos ani loni se těm výkonům nepřiblížili ani omylem.

Já to prostě do budoucna vidím tak, že i když můžeme párkrát za sebou vylítnout ve čtvrtfinále, pořád to pro nás bude klíčovej zápas turnaje. A týmy jako Norsko, Dánsko, Německo možná můžou jeden šampionát překvapit, ale rozhodně nemají takovou hráčskou základnu a kvalitu, aby se nám v příštích x-letech přiblížili.

Já jen prostě nejsem ochotnej přijmout tvoje tvrzení "bude to tak a tak, protože tady mám pár čísel a díky tomu mám pravdu"....nemyslím to nějak špatně a nechci tady slovíčkařit, evidentně se asi stejně neshodnem :)
Is he fired yet?
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

fisher píše:
Messi ale tohle je přesně to, o čem se tady s tebou "hádám"...fakta super, ale k tomu co tady řešíme jsou absolutně nepodstatný. I kdybychom v příštích 10-ti letech neměli žádnýho draftovanýho hráče do NHL, tak to neznamená, že nás na základě toho budou určitý týmy porážet na MS. Němce na loňským šampionátu každej vychvaloval, teď hráli žumpu. Dánové předloni to samý, letos ani loni se těm výkonům nepřiblížili ani omylem.

Já to prostě do budoucna vidím tak, že i když můžeme párkrát za sebou vylítnout ve čtvrtfinále, pořád to pro nás bude klíčovej zápas turnaje. A týmy jako Norsko, Dánsko, Německo možná můžou jeden šampionát překvapit, ale rozhodně nemají takovou hráčskou základnu a kvalitu, aby se nám v příštích x-letech přiblížili.

Já jen prostě nejsem ochotnej přijmout tvoje tvrzení "bude to tak a tak, protože tady mám pár čísel a díky tomu mám pravdu"....nemyslím to nějak špatně a nechci tady slovíčkařit, evidentně se asi stejně neshodnem :)
Jestli sou nepodstatný fakta, tak je asi podstatnej jen tvůj jinej názor. Jediný tvůj argument totiž je, že to tak jak píšu nebude, ale nepodpořil si ho ničím s faktickým základem, jen svým přáním, doměnkou, subjektivním pocitem, který sou mnohem víc mimo mísu než moje fakta, který smeteš vždy ze stolu, bez adekvátních vyvracejících argumentů. Už stebou tohle řešit nebudu.
{[rangers/rangers.png]}
fisher
Hvězda AHL
Hvězda AHL

Příspěvek od fisher »

mess píše:
fisher píše:

Jestli sou nepodstatný fakta, tak je asi podstatnej jen tvůj jinej názor. Jediný tvůj argument totiž je, že to tak jak píšu nebude, ale nepodpořil si ho ničím s faktickým základem, jen svým přáním, doměnkou, subjektivním pocitem, který sou mnohem víc mimo mísu než moje fakta, který smeteš vždy ze stolu, bez adekvátních vyvracejících argumentů. Už stebou tohle řešit nebudu.
ale vždyť tady řešíme co bude za x-let...jediný co tvrdím je, že co člověk, to názor. Neřikám, že ten můj je správnej, ani neříkám, že tvůj je špatnej. Mně šlo jen od začátku o formu toho vyjádření. Nezlob se na mě, ale já prostě vidím rozdíl mezi větou "pokud se něco nezlepší, tak nás podle mě týmy z druhého sledu v příštích letech překvapí čím dál častěji" a větou "za pár let nás budou porážet pravidelně". To je vše...
Is he fired yet?
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

fisher píše:ale vždyť tady řešíme co bude za x-let...
A co že to řešíme, to jako se toho tématu nesmíme dotknout dokud to nebude úplně aktuální.
fisher píše:jediný co tvrdím je, že co člověk, to názor. Neřikám, že ten můj je správnej, ani neříkám, že tvůj je špatnej. Mně šlo jen od začátku o formu toho vyjádření.

Mysklíš na bábovku :mrgreen: nebo ti vadí, že si někdo dovolí bejt realistickej.
fisher píše:Nezlob se na mě, ale já prostě vidím rozdíl mezi větou "pokud se něco nezlepší, tak nás podle mě týmy z druhého sledu v příštích letech překvapí čím dál častěji" a větou "za pár let nás budou porážet pravidelně". To je vše...
Nikdo nepsal, že nás budou pravidelně porážet, napsal jsem, že nás budou porážet, to je celkem rozdíl.
{[rangers/rangers.png]}
fisher
Hvězda AHL
Hvězda AHL

Příspěvek od fisher »

Messi, bavíme se tady o postavení českýho hokeje za x-let, přičemž ty jako směrodatný fakta udáváš, kolik hráčů se z dvacítek uchytí u dospělých...a já ti říkám, že těch faktorů tam je mnohem víc (vývoj ostatních týmů, snad zlepšující se tendence úrovně práce s mládeží, atd.). A jelikož se tu opravdu bavíme o budoucnosti, tak se můžeme jen dohadovat a hádat, přičemž ale každej názor má stejnou váhu (což je vlastně skoro žádná). Nejde prostě říct "já mám pravdu, protože každý rok klesá počet draftovaných čechů" (jen příklad, tohle si neřekl). Tohle není statistika, kde se dá na základě přesných dat a nějaké hladiny významnosti vypočítat predikce do budoucna.

Už to nechci řešit, pojďme zakopat válečnou sekyru a soustředit se na ty naše (ne)výkony v play-off...
Is he fired yet?
mess
MVP
MVP

Příspěvek od mess »

fisher píše:Messi, bavíme se tady o postavení českýho hokeje za x-let, přičemž ty jako směrodatný fakta udáváš, kolik hráčů se z dvacítek uchytí u dospělých...a já ti říkám, že těch faktorů tam je mnohem víc (vývoj ostatních týmů, snad zlepšující se tendence úrovně práce s mládeží, atd.). A jelikož se tu opravdu bavíme o budoucnosti, tak se můžeme jen dohadovat a hádat, přičemž ale každej názor má stejnou váhu (což je vlastně skoro žádná). Nejde prostě říct "já mám pravdu, protože každý rok klesá počet draftovaných čechů" (jen příklad, tohle si neřekl). Tohle není statistika, kde se dá na základě přesných dat a nějaké hladiny významnosti vypočítat predikce do budoucna.

Už to nechci řešit, pojďme zakopat válečnou sekyru a soustředit se na ty naše (ne)výkony v play-off...
Poslední věc, kterou musím napsat, to že se nyní začalo něco dělat s mládeží, bude mít svůj vliv na generace zajímavé pro seniorskou repre nejdřív za 10 - 15 let, Kluci co jim je teď 9-10 už sou bohužel více či méně ztraceni. Jde totiž o totálně novej způsob práce a to zejména ve věku kdy rozvýjíš obratnostní dovednosti což je 8-12 let s tím, že největší možnosti jsou ve věku 8-10 let. Takže kluci starší 10 let mohou být lepší než ti dnešní, ale jen v řádu jednotek procent, zatímco začít u nejmenších může (schválně píšu může) znamenat posun mnoho násobně větší. Toto podporuje i to, že sklízet úspěchy začali 3védové i Američani po cca 20 letech. Takže v nějaké zlepšení dřív než v horizontu 12-15 let opravdu nevěřím a nedoufám. Jinak pkud si četl rozhovor s Jelínkem (jako trenéra ho nemusím), tak píše v podstatě to co já ohledně těch ročníků dodávajících hráče pro repre.
{[rangers/rangers.png]}
Odpovědět