Game#40 New York Islanders-New York Rangers (28.12. 0:00)
Moderátor: DarkHelm
Game#40 New York Islanders-New York Rangers (28.12. 0:00)
Po vánoční přestávce nás čeká nabitý program , když do konce roku musíme odehrát tři venkovní zápasy.
Jako první nás v derby čekají Isles , kterým máme co oplácet, protože nám začátkem listopadu v Garden nasypali pět gólů , přičemž my jsme Sorokina nepřekonali ani jednou.
Isles pod novým manažerem procházejí přestavbou mužstva a v předsezónních predikcích se rybám na postup do play-off moc nevěřilo, ovšem začátek sezóny jim zatím vyšel a okupují páté místo v konferenci.
Momentálně se stejně jako my potýkají se zraněními. Na marodce je brankář Sorokin , útočné esa Bo Horvath (19+12) a Palmieri (6+12)
Nám bude chybět J.T.Miller , návrat Foxe do obrany je možný , ale očekává se , že spíše nenastoupí.
Anketa: v procentuální úspěšnosti přesilových hrách jsme na tom v lize průměrně , 17 místo (20%) , ale pamatujeme nedávné časy, kdy jsme se pohybovali na špičce.
Při zranění Foxe dostal důvěru řídit 1pp z pozice obránce mladík Morrow , nezkušený hráč s třiceti odehranými zápasy v lize. máme mít radost, že dostává přednost mládí ? Já bych na této pozici viděl raději rovněž mladého, ale mnohem zkušenějšího Shneidera.
Když zkušenost ,tak na přesilovku by měla být jasná volba Gavrikov, bere balík , střelu má dobrou , letos už dal 6 gólů a v polovině sezóny tak vyrovnal své kariérní gólové maximum
Jako první nás v derby čekají Isles , kterým máme co oplácet, protože nám začátkem listopadu v Garden nasypali pět gólů , přičemž my jsme Sorokina nepřekonali ani jednou.
Isles pod novým manažerem procházejí přestavbou mužstva a v předsezónních predikcích se rybám na postup do play-off moc nevěřilo, ovšem začátek sezóny jim zatím vyšel a okupují páté místo v konferenci.
Momentálně se stejně jako my potýkají se zraněními. Na marodce je brankář Sorokin , útočné esa Bo Horvath (19+12) a Palmieri (6+12)
Nám bude chybět J.T.Miller , návrat Foxe do obrany je možný , ale očekává se , že spíše nenastoupí.
Anketa: v procentuální úspěšnosti přesilových hrách jsme na tom v lize průměrně , 17 místo (20%) , ale pamatujeme nedávné časy, kdy jsme se pohybovali na špičce.
Při zranění Foxe dostal důvěru řídit 1pp z pozice obránce mladík Morrow , nezkušený hráč s třiceti odehranými zápasy v lize. máme mít radost, že dostává přednost mládí ? Já bych na této pozici viděl raději rovněž mladého, ale mnohem zkušenějšího Shneidera.
Když zkušenost ,tak na přesilovku by měla být jasná volba Gavrikov, bere balík , střelu má dobrou , letos už dal 6 gólů a v polovině sezóny tak vyrovnal své kariérní gólové maximum
- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Re: Game#40 New York Islanders-New York Rangers (28.12. 0:00)
Morrow má z uvedených obránců asi největší ofenzivní talent a potenciál, ale ukazuje z něj zatím jen záblesky a často zmatkuje/chybuje a špatně brání. Zatím mi přijde jako typologicky podobný Zacu Jonesovi a bohužel mi nepřijde lepší než on, ale je o dva roky mladší, tak existuje určitá naděje na pozitivní vývoj. I proto by měl při absenci Foxe tu první přesilovku hrát on, ať má prostor nabrat zkušenosti, sebevědomí a zlepšovat se.
Let´s go: https://www.tankathon.com/nhl 
Malá odbočka k juniorskému mistrovství světa. Isles si nasyslili nějaké drafty a letos mají na soupiskách hned pět hráčů, čtyři zasáhli v první kole do hry:
Victor Eklund- LK (Swe) (draft2025, 1kolo, v pořadí 16) , gól proti Svk
Kashawn Aitcheson -O (Can) (2025, 1/17) (-1) proti Cze
Tomas Poletin LK (Cze) ( 2025 4/106) dva góly proti Can
Cole Eiserman LK (Usa) (2024 1/20) gól proti Ger
Kamil Bednarik C ( Usa) ( 2024 2/61) nehrál
Naposledy upravil(a) JIM dne 27 pro 2025, 13:12, celkem upraveno 1 x.
Chytat bude Igor.
Ryby už mají k dispozici Sorokina do brány.
Bo Horvath už trénoval v kontaktním dresu, takže pravděpodobně taky nastoupí.
Ryby už mají k dispozici Sorokina do brány.
Bo Horvath už trénoval v kontaktním dresu, takže pravděpodobně taky nastoupí.
Hlavně vyhráli jackpot v loterii s generačním talentem jako je Schaefer, kterej dominuje na ledě ve věku, kdy Makar s Hughesem hráli ještě v juniorce.JIM píše: ↑27 pro 2025, 13:06 Malá odbočka k juniorskému mistrovství světa. Isles si nasyslili nějaké drafty a letos mají na soupiskách hned pět hráčů, čtyři zasáhli v první kole do hry:

BTW na anketě je vidět, kdo se dívá na zápasy a kdo ne, protože posílat na PP1 kopyto Schneidera, kterej 9 střelama z 10 napálí prvního obránce před ním a každá jeho přihrávka na útočné modré má 50% šanci, že skončí zpět ve středním pásmu, je solidní úlet. 

Už teď je lepší, než Jones kdy byl, a to hraje teprve 30. zápas v NHL a za 2. tým, takže se učí novej systém. Snad ho Sullivan s Drurym nezkurví.J.K.Kožíšek píše: ↑26 pro 2025, 17:05 Morrow má z uvedených obránců asi největší ofenzivní talent a potenciál, ale ukazuje z něj zatím jen záblesky a často zmatkuje/chybuje a špatně brání. Zatím mi přijde jako typologicky podobný Zacu Jonesovi a bohužel mi nepřijde lepší než on, ale je o dva roky mladší, tak existuje určitá naděje na pozitivní vývoj. I proto by měl při absenci Foxe tu první přesilovku hrát on, ať má prostor nabrat zkušenosti, sebevědomí a zlepšovat se.

- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Poslední zápasy jsem se docela díval a Morrow mě moc nenadchl, asi jsem od něj očekával víc. Při ofenzivě občas zvolí pěkné řešení, ale nepřijde mi to úplně konzistentní, občas naopak rozehrávku vyloženě zkazí (nic tragického na nováčka). V obraně mnohdy hoří, ale dost možná je to dáno i tím, že hraje v páru s Robinsonem, který tedy taky nic moc. Moc nechápu, proč neuděláme vyrovnanější obranné dvojice třeba Soucy-Morrow, Robertson-Borgen.
Na druhou stranu, i když jsem Morrowa nijak nevychválil, tak při absenci Foxe je na tu 1PP jednoznačně nejlepší volbou. A to i přes tu krásnou Schneiderovu "asistenci" z minulého zápasu (kdy v šanci před brankou promáchl puk a ten se díky tomu dostal k lépe postavenému spoluhráči).
Schneider je docela dobrý v defenzivě, ale dopředu je to dřevák, který tak maximálně dovede nahazovat puky na bránu.
Na druhou stranu, i když jsem Morrowa nijak nevychválil, tak při absenci Foxe je na tu 1PP jednoznačně nejlepší volbou. A to i přes tu krásnou Schneiderovu "asistenci" z minulého zápasu (kdy v šanci před brankou promáchl puk a ten se díky tomu dostal k lépe postavenému spoluhráči).
- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Dneska by měla být sestava:
Panarin - Ziba - Lafreniére
Brodzinsky - Trocheck - Perreault
Cuylle - Laba - Raddysh
Othmann - Carrick - Rempe
Gavrikov - Schneider
Soucy - Borgen
Robertson - Morrow
Berard, Sheary a Vaakanainen zdraví náhradníci.
Myslíte, že se Othmann teď drží v sestavě naschvál v naději, že když si připíše nějaké starty v NHL, tak to zvedne jeho cenu, až jej po Novém roce budeme měnit za rentala?
Panarin - Ziba - Lafreniére
Brodzinsky - Trocheck - Perreault
Cuylle - Laba - Raddysh
Othmann - Carrick - Rempe
Gavrikov - Schneider
Soucy - Borgen
Robertson - Morrow
Berard, Sheary a Vaakanainen zdraví náhradníci.
Myslíte, že se Othmann teď drží v sestavě naschvál v naději, že když si připíše nějaké starty v NHL, tak to zvedne jeho cenu, až jej po Novém roce budeme měnit za rentala?
Zápasy jsem viděl téměř všechny a rozhodně si nemyslím,že by byl Schneider nějaký dřevák.
Morrow ať se učí a váží si toho , že má v Rangers tolik prostoru, jiní mladí takže příležitosti většinou nedostali. V zápase s Philou udělal Morrow v naší přesilovce šílenou chybu, kdy puk odevzdal přímo do protiútoku soupeři a inkasovali jsme. Tohle udělat loni Jones tak maže na tribunu. Je fajn, že se letos něco změnilo a mladí dostávají víc prostoru i když samo pochopitelně dělají chyby.
Morrow ať se učí a váží si toho , že má v Rangers tolik prostoru, jiní mladí takže příležitosti většinou nedostali. V zápase s Philou udělal Morrow v naší přesilovce šílenou chybu, kdy puk odevzdal přímo do protiútoku soupeři a inkasovali jsme. Tohle udělat loni Jones tak maže na tribunu. Je fajn, že se letos něco změnilo a mladí dostávají víc prostoru i když samo pochopitelně dělají chyby.
- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Proč já si neustále tak ubližuju, že se na to dívám?

Aspoň ten válečný veterán, co hrál hymnu ve 104 letech před zápasem hymnu byl dobrý.
Aspoň ten válečný veterán, co hrál hymnu ve 104 letech před zápasem hymnu byl dobrý.
V kolikaty minute vystrelime na branu?
Tipuju 13.
Tipuju 13.
- milhauzz
- Opora týmu

Ten byl luxusní . . Fakt borecJ.K.Kožíšek píše: ↑28 pro 2025, 00:14 Proč já si neustále tak ubližuju, že se na to dívám?![]()
Aspoň ten válečný veterán, co hrál hymnu ve 104 letech před zápasem hymnu byl dobrý.![]()
NYR . . . víc mi neříkej !
- milhauzz
- Opora týmu

Docela fičák ale . . . Nahoru/dolu . . .
NYR . . . víc mi neříkej !
- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Obvykle máme v zápasech jednu třetinu výrazně horší než ty ostatní. Můžeme doufat, že dneska už tu třetinu hrůzy máme za sebou. 
- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Zranili jsme si právě Igora? 
- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Tak snad dobrý, Igor pokračuje v zápase.
- J.K.Kožíšek
- The Great One

- Kontaktovat uživatele:
Trefit jednou střelou břevno a pak tyčku je docela umění a pak že nemáme šikovné útočníky.