Možná si vzpomenete, jak se v roce 2018 dopisem fanoušků oznámil rebuild Rangers (který se nakonec zrychlil podpisem Panarina a příchodem některých zkušenějších hráčů). Teď byl k něčemu takovému okolnostmi dohnán i Drury a máme tu tedy dopis fanouškům 2.0.
V nynějším dopise nepíše o rebuildu ale o retoolu, zároveň ale píše o tom, že z týmu odejdou mnohé bývalé opory týmu výměnou za drafty, mladé hráče a prostor pod stropem, což mi tedy zase zní spíš jako rebuild.

Nicméně asi spíš můžeme čekat pokus opět o nějakou urychlenou verzi, kdy spíš než na rozvoj draftovaných hráčů budeme spoléhat i na nějaké podpisy z UFA trhu či příchod hráčů mladších, ale již v NHL rozkoukaných a schopných převzít vůdčí roli (a některé drafty a prospekty získané nyní odchodem hráčů před trade deadline možná během roku využijeme k příchodu mladých odzkoušených hráčů).
Hlavně buďme rádi, že tenhle dopis snad znamená potvrzení toho, že letos nebudeme angažovat rentaly ve snaze přeci jen proklouznout do play off. Dost možná nás ten poslední ultra šílený týden a zranění Igora s Foxem zachránili.

A přestože text dopisu se mi četl docela dobře, mám stále velkou skepsi, jak úspěšný bude Drury v přebudovávání kádru, protože ten dopis lze vnímat i jako potvrzení toho, že zůstává a že má od Dolana dlouhodobou důvěru se kterou neotřesou ani dvě tragické sezony za sebou.
Článek v NY Post:
https://nypost.com/2026/01/16/sports/ch ... r-to-fans/