milos76 píše: ↑05 dub 2026, 07:31
Môžte mi niekto vysvetiť,čo to chalani z
![NYR {[nhl/nyr.png]}](./images/smilies/nhl/nyr.png)
predvadzajú momentalne?Ako na jednej strane človeka tešia výkony nováčikov ako Chmelár,náš Sýkora ,Perraulta,či toho nového golmana,na druhej je jasné,že to ide proti snahe vedenia získať možnú 1 -2 draftu a hrajú najlepší hokej v sezone.Ak nevyjde ten draft,Drury bude musieť riešit veci výmenami ,zisk volných hráčov atd a to asi nikto z kádra ani nás fanúšikov moc nechce na druhej strane bez draftu mu moc iných možností neostane a skoro nikto si nemôže byt istý miestom v kádri aj na novú sezonu.
Co se týče našich výkonů, tak bych ze svých pozorování vyzdvihl, že většina našich hráčů hraje s chutí a baví se hokejem. Na střídačce vidíš na hráčích i úsměvy či smích a to zvlášť u řady mladších hráčů a nejvíc u dvojice Chmelař-Sýkora, kteří jsou zřejmě opravdu velmi dobří kamarádi a dokážou šířit pohodu kolem sebe. Ta pohoda od mladých se přenesla i na některé služebně starší hráče, dost je to vidět třeba na Zibovi či Lafreniérovi. Naopak jsou i tací, kterých se to moc nedotklo, především J. T. Miller a řekl bych, že i Fox, což je trochu děsivé, vzhledem k tomu, že tu nedávno byly spekulace, že by Fox v létě mohl žádat výměnu pryč. Každopádně celkové psychické rozpoložení hráčů je podle mě nejlepší od chvíle, kdy se předloňské léto Drury neúspěšně pokusil vyměnit Troubu.
Ohledně léta se bojím, že ani případný úspěch v draft loterii toho příliš nezmění. Jsem přesvědčený, že Drury bude chtít tým okamžitě posílit, přitom opravdu dobrých hráčů bude k dispozici minimum. Bombou by bylo, pokud by se mu podařilo získat Jasona Robertsona (RFA, ale zatím bez smlouvy na příští rok), ale taky je otázkou, co bychom museli Dallasu poslat jako kompenzaci (jedině, že by Drury pro jednou byl ostrý i na někoho jiného než vlastní hráče a zkusil offer sheet, což bych podpořil). Z UFA je nejzajímavějším asi Alex Tuch z Buffala, který by posilou byl, ale nejsem si jist, zda je on ten hráč, kterému bych chtěl nabízet 7x10M. Jinak žádní velcí borci ale k dispozici nejsou, spíš pokročilí třicátníci, jejichž výkony už mají sestupnou tendenci. Bojím se, že některé z nich Drury podepíše, přičemž oni akorát zaberou místo lépe hrajícím mladým a bude to další smutná sezona.